Eget slagteri og pølsemageri

Høj dyrevelfærd hele vejen

Slagteriet er bygget i 2006 siden af kyllingestaldene.

Det er bygget som en lukket enhed med separate rum til hver opgave under slagteprocessen og efterfølgende køling. Og dagen efter slagtning, partering og pakning med efterfølgende indfrysning.

- Arbejdsprocesserne sker ved håndkraft.
Kun selve skoldningen og plukningen af fjerkræet er der maskiner til. Men det er maskiner hvor vi med håndkraft skal lægge fjerkræet i.

På intet tidspunkt et fjerkræet oppe at hænge i benene.
Allégårdens fjerkræslagteri slagter ikke halal.  
I slagteriet sker alt arbejde med det kød der skal indfryses fersk. Hvilket vil sige helt ubehandlet.  Hele kyllinger pakkes i pose med navn på brystet og alle parteringer pakkes i vaccumposer.

Hver type vare etiketteres og sorteres under varenummer. Alt indfryses samme dag det er pakket.
Varerne står i fryseren hvorfra der bliver plukket,  når vi pakker til vareturerne og salget fra butikken.

Egenproduktion på pølsemageri

Det kød som bliver taget fra til videreforarbejdning bliver kørt til de gamle lokaler som nu er pølsemageri (samme ejendom).

Her salter eller marinerer vi bla. vinger i Læsø Salt og Honning (rigtig honning).

Krydrer kyllingeoverlår med olivenolie og Herbes de Provence…..og hvad vi nu kan finde på.

I dette lokale hakker vi også det der skal hakkes og efterfølgende evt. blande det der skal blandes til f.eks. frikadellefars. (og vi bruger rigtige løg og altid fra Danmark).  

Det er også her vi ryger fjerkræet og laver leverpostejen, pateen.... eller andre spændende hjemmelavede produkter.

Desuden producerer vi  egne spegepølser af kyllingbrystkød.

- Vi undgår tilsætningsstoffer hvor disse absolut ikke er nødvendige for smagen eller holdbarheden i det færdige produkt.