Schiøtz Prisen

Sponsorat af kylling

Schiøtz prisen er en ambitiøs kokkekonkurrence for professionelle kokke og kokkeelever, der har fokus på de fynske fødevarer og fortællingen om disse.

Derfor valgte vi at bakke om Schiøtz Prisen ved at sponsorere vores kylling og det betød meget for os, at høre hvor vilde kokkene og dommerne var med vores kylling.

Hos Allégaarden fokuserer vi hver dag på at dyrevelfærden kommer i forreste række, som også resulterer i at vores kød smager fortrinligt, har en god spisekvalitet og at dyrene har haft et godt dyreliv på deres præmisser.

Både smag og vores tilgang til dyrevelfærd imponerede dommerne og derfor løb vores kyllingekød faktisk med sejren i form af fire serveringer med kylling lavet af Sdr. Bjert Kro.

Billedet ovenfor viser en smuk efterårstallerken fra FalsledKro, som kom på en flot 3. plads. 

 Billederne er taget af Rico Feldfoss.

Vi vil gerne have aktive kyllinger, fordi det øger deres velbefindende - det er som om muskler, der har været brugt, smager bedre!

Vinderen af Schiøtz Prisen

Deltagernes retter bedømmes af dommerne ud fra følgende kriterier:
- Smag.
- Visuel præsentation.
- Håndværk, innovation og kreativitet.
- Evnen til at formidle den fynske fortælling gennem råvarerne

Billedet ovenfor viser vinderen, Sdr. Bjert Kro, som kom på 1. pladsen med kylling fra Allégaarden.

Ret 1:
- pocheret kyllingebryst
- vendt icitronverbena og citronmelisse
- hertil en aromatisk bouillon med hvedeøl

Ret 2:
- levermousse med mørk porter fra Schiøtz.
- kompot affynske bær og sprødt kyllingeskind. 

Ret 3:
- kyllingehjerte frikadelle, lavet på vilde fynske svampe med lado ovenpå
- rygeostcreme og ristet fennikelfrø.

Ret 4:
- frikassé, lavet på kyllingelår
- masser af fynske grøntsager
- gratineret med gedeost