Fra jord til bord - alt laves fra bunden

Startede som fritidslandbrug

Allégaarden startede som fritidslandbrug i 1990.
Fra starten har der været lagt vægt på at lave en god slagtekylling med et godt dyreliv.
Vores erfaringer med den almindelige anvendte slagtekylling var at den blev slagtet ved en al for tidlig alder og at den ikke havde plads nok at udvikle sig på og fik ingen nattesøvn.....
- der manglede dyrevelfærd.
I 2006 stod vores lille slagteri på ejendommen klar så fjerkræ produceret på ejendommen ikke skal transportes på landevejen før slagtning.

Al slagtearbejde er pr. håndkraft kun skoldning og plukning har vi maskiner til. Vi slagter ikke halal.

I 2010 stod vores eget pølsemageri færdigt så
- nu har vi hele linien  fra jord til bord.

Egne koncepter

Da vi fik muligheden lavede vi vores eget koncept.
Ikke at det bare var super fra første dag - nej, vi brugte de første 3-5 år til at lave små tiltag ud fra vores iagttagelser af kyllingen.

Der har været arbejdet med strøelses-materiale, flere typer på engang - det øger nemlig kyllingens nysgerrighed og dermed dens aktivitet.
Og nattesøvn ...sammenhængende timer hvor kyllingen virkelig finder ro, kan vi se giver velbefindende i døgnets lyse timer.

Ud fra alle vores erfaringer med kyllingen er  kalkuner kommet til.....og en frilandskylling, som vi kalder "sommerkylling".

Vi vil gerne have aktive kyllinger, fordi det øger deres velbefindende - det er som om muskler, der har været brugt, smager bedre!