Fjerkræ er ikke bare fjerkræ. Den gode smag afhænger af hvordan dyret har haft det. Hvor meget plads, hvilket foder, at foderet er rigtigt sammensat så fjerkræet får alle behov dækket, men uden at vokse stærkt og ikke mindst afstemt efter hvor lang tid det lever.
Det har vi arbejdet med siden 1990 og nu har vi fjerkræ, som med dyrevelfærden i forreste række smager fortrinligt, har en god spisekvalitet og et godt DYRELIV på dyrenes præmisser.
I dag har vi kødrace kyllinger, der giver store kødfulde kyllinger med en flot kyllingesmag. En kyllingetype som er avlet til et liv i stalden. Her nyder de 8 timers sammenhængende nattesøvn, i rigelig frisk strøelse som de dagligt for suppleret så strøelsen er tør og blød.
Og ikke mindst at temperaturen og ventilation hele tiden tilpasses kyllingens alder.
Med en belægning på 5 kyllinger pr m2, er der rigtig god plads til at lave vinge bask og sprætte i strøelsen.
Kyllingen fra Allégården starter livet i en dejlig ren og velstrøet 32° varm stald.
Vand og vel afbalanceret foder, så den ikke vokser for stærkt, ad libitum.
Med kun 4-5 kyllinger pr.2m (friland og økokyllinger 12 stk.) er der gennem hele livet frem til slagtning ved ca. 60 dage god plads til at løbe omkring og skrabe i strøelsen og lave vingebask.
Et konstant godt staldklima tilpasset kyllingens alder sikre, at kyllingen har et godt velbefindende og dermed ikke bliver stressede af svingende temperaturer og luftfugtighed.
Det giver velfærd og sunde kyllinger.
Kyllingerne håndslagtes på vores eget fjerkræslagteri, som ligger 30 meter fra stalden. Kyllingen tages pr. håndkraft i kassen, bedøves, sættes på hovedet i afblødningstragten og stikkes pr. håndkraft.
Resten af turen gennem slagteriet er også pr håndkraft til det hænger til afkøling i kølerummet.
Altså en slagteproces uden stres for kyllingen.
Næste dag foretages opskæring og pakning hvilket giver kyllingen et døgns modning, …vigtigt for din og gæsternes smagsoplevelse.
Se produkter herFra 2003 har vi opkøbt lam fra besætninger hvor vi ved, at producenterne lægger stor vægt på livskvalitet - på dyrenes præmisser. Disse lam er krydsninger af Texel/Finuld/ Gotland og Texel/Finduld.
VI STOPPER MED AT HAVE LAMMEKØD NÅR INDKØBET FRA
2024 ER SOLGT.
Lammene slagtes sæt på opdrætsstedet så vi ikke transporterer levende dyr langt men kun det slagtede dyr i vore køle/frysebil.
Når lammene er ca. 7-8 mdr., bliver de slagtet hos en lokal slagter. De bliver finparteret og vacumpakket på Allégården.
Når lammene er 2-3 dage gamle lukkes de ud af læmmeboksen og på græs sammen med moderen og de andre får.
Det lam, vi sælger, er lige til at putte i fryseren. De sælges parteret og pakket og frosset. I pølsemageriet udvikler vi nye produkter og sidste skud på stammen er en rosmarin-krydret grillpøse af 100 % lammekød.
I 2024 HAR VI VALGT IKKE AT FORHANDLE ÆNDER.
Vi henviser til :
Sjælland: Bangs Fjerkræ
Lolland: Vesterborg fjerkræ.
Fyn: Stald Kjærsgaard.
Jylland: Ravnsminde, Gothenborg.
Alle har hjemmeside / facebook
og gårdbutik.
SuperBrugsen forhandler ænder fra
en producent i Himmerland disse ænder er slagtet
på Vensyssel Fjerkræslagteri og er 14 ugers ænder.
Der er fri adgang til foder, vand og grønt i form af mælkebøtter, græs og andet grønt vi kan finde.
Ingen egenproduktion i 2024.
Slagtning sker på producentens eget fjerkræslagteri. Kalkuner er meget stresfølsomme dyr så alt må ske roligt men hurtigst muligt. De skal vente absolut mindst mulig tid på slagtningen.
Kalkuner er meget stresfølsomme dyr så alt må ske roligt, men så hurtigt som muligt, når vi slagter dem.
De slagtede kalkuner er på køl til dagen efter hvor de parteres og pakkes til det formål der er bedst for slagtealderen. Kalkunerne slagtes ved 3 aldre.
Første ved 13-14 ugers alderen til hel kalkun og har en slagtevægt fra 4-6 kg, typiske størrelse til julekalkunen.
Næste slagtealder er ca. 15-16 ugers alderen og her har kalkunerne en slagtevægt på 7-9 kg.