Beskrivelse af Allégårdens fjerkræslagteri

 
Slagteriet er bygget i 2006 på arealet ved siden af kyllingestaldene. Det er bygget som en lukket enhed med separate rum til hver opgave under slagteprocessen og efterfølgende køling. Og dagen efter slagtning,  partering og pakning  med efterfølgende indfrysning. 
 
Arbejdsprocesserne  sker ved  håndkraft.  Kun selve skoldningen og plukningen af fjerkræet er der maskiner til. Men det er maskiner hvor vi med håndkraft skal lægge fjerkræet i. På intet tidspunkt et fjerkræet oppe at hænge i benene. Allégårdens fjerkræslagteri slagter ikke halal.
 
Vi  beskriver her med hjælp af  billeder processen.
 
I slagteriet sker alt arbejde med det kød der skal indfryses  fersk. Hvilket vil sige helt ubehandlet.  Hele kyllinger pakkes i pose med navn på brystet og alle parteringer pakkes i vaccumposer. Hver type vare etiketteres og sorteres under varenummer. 
 
Slagteriet

 

 

Alt indfryses samme dag det er pakket

Varerne står i fryseren hvorfra der bliver plukket  når vi pakker til vareturerne og salget fra butikken.
 
Det kød som bliver taget fra til videreforarbejdning bliver kørt til de gamle lokaler som nu er pølsemageri (samme ejendom).
 
Her salter eller marinerer vi bla.a. vinger i Læsø Salt og Honning (rigtig honning). Krydre kyllingeoverlår med olivenolie og Herbes de Provence
…..og hvad vi nu kan finde på.
 
I dette lokale hakker vi også det der skal hakkes og efterfølgende evt. blande det der skal blandes til f.eks. frikadellefars. (og vi bruger rigtige løg fra Gyldensteen Gods` løgskrælderi).  Det er også her vi ryger fjerkræet og laver leverpostejen,  pateen.... eller hved vi nu har fundet på.
 
Desuden producerer vi  egne spegepølser af kylling brystkød. Vi undgår tilsætningsstoffer hvor disse ikke er absolut nødvendige for smagen eller holdbarheden i det færdige produkt.
 
Indleveringen

 

Herunder kan du selv gå på 'jagt'