Allégårdens®Sommerkylling

 

Kyllingen er en krydsning af en kødrace- og en æglægger type og er derfor genetisk avlet til at gå på friland fra ca. 4 ugers alderen.

 

Vi starter kyllingen i et starthus hvor temperatur kan tilpasses kyllingen som daggammel ca.  32 grader. Og kyllingen har fri adgang til et godt alsidigt sammensat foder og vand.

 

Der strøes halm  så den fristes til at være aktiv. Og den tilbydes afplukket grønt.

 

Når kyllingen er 4 uger gammel sættes den i koldhus på græsmarken. Efter en dag åbnes porten og kyllingen kan nu frit opholde sig hvor den vil. Ude på græsmarken eller i huset

Huset er strøet med halm så den kan sidde lunt om natten og dagen når den ikke vil være ude. Foder og vand er frit tilgængeligt.

.

 

Vi håndslagter kyllingen på vores eget fjerkræslagteri når den er omkring 65 -70 dage.  Hønerne vejer da omkring 1,8-2,3 kg og hanerne vejer 2,2-3,0 kg.

Da ikke alle kyllingerne er helt hvide men nogle har brune og sorte fjer vil der være mulighed for at en  kylling har gult fedt og der kan forekomme enkelte der har sorte ben og bughinde.

Kyllingen produceres kun i sommer halvåret.
 
 
Kyllingen er meget velegnet til grydestegning men er også god i ovn og i kuglegrill. Stegetid  ovn og gryde  40 min/ kg ved 160 grader/ svag varme og ca. 25 min i grill / kg. Kyllingen specielt til kuglegrill grilles  ca. 40-45 min.
Kyllingen findes også som varm røget. Og er som sådan klar til at spise. Den smager for trinligt til sommerens salater og vinterens kålretter. Kyllingen kan lunes i ovnen (grillen)hvis man foretrækker kødet varmt.

 

God appetit !

Allégården.
 

 

   

 

 

 
 
 Vi kikker lige ud...
 
 
 
 
       Nogle er modige .....
 
 
 
 
 
       Prøver lige vingerne  .......