Allégårdens® Ænder, Mulardænder og gæs
 
Mulardænder og gæs indkøbes som daggamle ællinger og gæslinger til Allégården.

De sættes i et opvarmet hus. Strøelsen i huset er i starten finsnittet halm med tilføjelse af mere fintsnittet halm så der er tørt under dem. Hvilket er et projekt da ænder og gæs elsker at snadre i vand og kan få timer til at gå med bare at snadre. Så der er et vist vandspil.

 

Der er fri adgang til foder og vand og tilbydes grønt i form af mælkebøtter, græs og andet grønt vi kan finde.

 

Så snart de ikke har behov for varme  sættes de i et  hus på græsmarken og har  fri adgang til marken.
Her er det meget vigtigt at det er en solskins dag så de ikke bliver kolde.  
Mularsænderne og gæssene går i store folde med strømførende hegn og flethegn omkring så ræven ikke kan Ta´selv.
Mulardænderne og gæssene har adgang til foder og vand hele døgnet og er temperaturen høj om dagen ynder de at æde om natten i stedet.
 
Hvide Pekingænder har Allégården fået produceret hos en andeproducent på Sjælland. Producenten har græsarealer så ænderne har rigelig plads at røre sig på. ... Vi har valgt den løsning pga. angreb af sølvmåger på vores udegående hvide Pekingænder. Mågerne angriber og vælter anden om på ryggen for at hakke hul på bugen og æde tarmene. Det dør anden af men ikke lige med det samme. Den bestialske
levevej vil vi ikke lægge dyr til så derfor har vi valgt at finde et sted hvor ænderne kan have et ordentligt og
ustresset liv. Slagtningen klarer vores nye andeproducent selv på sit lille slagteri ved en alder på 14 til 16 uger..så ænderne skal ikke ud
og køre levende. 

 

 

Gæssene slagtes ved ca. 21 uger. Vi partere  dem der har bemærkninger pinde eller rifter fra slagtningen på skindet. Resten pakkes hele.

 

Al slagtning sker på vores eget fjerkræslagteri på ejendommen.

 

Slagtealderen er ca. det dobbelte af den almindelige and fra super-markedet. Men som med så meget andet så kommer der meget smag og kødet får bedre struktur når fjerkræ for lov at bliver ældre.  At ænder og gæs har haft rige muligheder til at løbe omkring og baske med vingerne gør også at musklerne bliver brugt og udviklet.  Ande- og gåselår fra Allégården kan ikke lynsteges på 45 min ved 220 grader i ovnen!  De små ben har taget mange skridt og løbeture så en langtidsstegning ved lav temperatur er at foretrække. 

 

God appetit!!
 
 
Flere billeder!