Allégården

Landbrug og gårdbutik

 

Beskrivelse af dyrene opvækst Allégårdens® lam

Vore moderfår er Zwartbles.  Denne race har gode moderegenskaber og god kødsætning.

Fra marts fødes lammene. Når lammene er 2-3 dage gamle lukkes de ud af læmmeboksen og på græs sammen med moderen og de andre får. Dette giver lammene de bedste startbetingelser - og moderfårene den roligste tilslutning til flokken da lammene helt har styr på hvem der er deres mor efter et par dage i egen boks..


Når lammene er ca. 6 mdr., bliver de slagtet hos en lokal slagter. De bliver parteret, vacumpakket. Derfor er det lam, vi sælger, lige til at putte i fryseren. De sælges parteret og pakket og frosset. I pølsemageriet udvikler vi nye produkter og sidste skud på stammen er en  Marokansk indspireret krydret grillpøse af 100 % lammekød  og en lamme gyros til en dag du har travlt. Udskæringer af vores egne lam har eget afsnit i prislisten.
 
 Fra 2003 har vi opkøbt lam fra besætninger hvor vi ved, at producenterne lægger stor vægt på livskvalitet - på dyrenes præmisser. Disse lam er krydsninger af Texel/Finuld/ Gotland  og Texel/Finduld. Lammene slagtes sæt på opdrætsstedet så vi ikke transporterer levende dyr langt men kun det slagtede dyr i vore køle/frysebil.