Allégården

Landbrug, slagteri og gårdbutik

 

 

Allégårdens® Kylling

Hvad sker der når en daggammel industri-kylling  bliver forkælet?

Ja - så får du en velsmagende kylling til dit bord og dine gæster!
Kyllingen fra Allégården kommer til verden  i en klækker sammen
   med tusinder af artsfæller, i  Danmarks største rugeri. Men det er
  også det eneste foruden deres gener de har tilfældes med
 ”industrikyllingen”.

 

  Det er ikke etisk forsvarligt at bringe en årgang 2016 kylling tilbage
  til ”Morten Korchs” verden. Men det er fuldt ud forsvarligt, at give
  den et godt liv - også et længere liv. Når blot kyllingens ernærings-
  mæssige  krav bliver indfriet.
  Og kyllingen har ingen behov for vækstfremmer, coccidiostater eller
  planteekstrakter  når dagligdagen, er en tilværelse med daglig tildeling
  af frisk halm (selvom den selv skal sprede den), god plads og vinduer
 i stalden så der er mulighed for at nyde solen når strabadserne med halmspredningen er ovre!
Dejlig mørk nat,  så den kan finde ro og sove. Og et foder  som ikke gør den for tung for tidligt. Protein,
vitaminer og mineraler er bestanddele i fodret hvor kvaliteten og indholdet ikke må forringes men noget
af energien, kalorierne kan kyllingen godt snydes for.
Med god plads 6-7 kyllinger pr m2 fristes den også til at rører sig og kan gå frem til foder og vand uden at
skulle forstyrrer sine artsfæller. Især op til 30 - 35 dages alderen er der mange gode ”slås kampe” for sjov
og løben omkring med et ”fund” i halmen.  

 

Når kyllingen er 56 dage starter slagtning. Det foregår stille og roligt ved at transportkasserne bliver båret
ind i stalden. Og kyllingerne én for én sat i kasserne. Disse bliver stablet på paller i stalden og kørt ud stille
og roligt. Transporten til slagteriet sker med minilæsser. Der er nemlig kun 60 m.!  På slagteriet bliver
pallerne med kasserne læsset af og først når kyllingen skal slagtes (aflives) bliver den igen håndteret. 
Kyllingen hænger ikke på noget tidspunkt levende på en slagtelinie. Slagtearbejdet sker pr håndkraft.
Kyllingen pakkes og indfryses først dagen efter. Det giver et døgns modning.
 
  
 

 

 
  Kyllinger
  24 dage
  gamle,
til ventre.
 
                                Hanekylling 56 dage gammel
                                til højre.
 
 
 
 
 
 
 
 
  Kyllinger 55 dage
  gamle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
    Kyllinger  høne- og hanekylling 60 dage gamle.